Huidscan

single-imgMeten is weten. Bij Beauté Jolie kun je terecht voor een huidscan met de Meitu.
De Meitu is een zeer geavanceerd apparaat dat werkt met artificiële intelligentie en waarvan de professionaliteit door studie is aangetoond. Zoals er op allerlei gebieden in de wereld technische vooruitgang is, kunt u de Meitu huidscan zien als een van de vooruitstrevende nieuwe technieken in de wereld van de schoonheidssalons. Heel vroeger werden huidanalyses met het blote oog gedaan. U kunt zich voorstellen dat onderhuidse aandoeningen daardoor niet eerder aan het licht kwamen dan pas wanneer het inmiddels een huidprobleem was geworden. Later kwamen daar camera’s. Met 3D camera’s kom je al een heel eind en kun je een goede beoordeling maken van de conditie van de huid. Maar de Meitu overtreft alles wat we tot op heden kennen, omdat deze met zijn 3 HD camera’s van 1200 mp per camera een panoramisch beeld van de huid kan maken en daardoor 10 huidaandoeningen en 17 onderliggende huidproblematieken kan detecteren en dat in niet meer dan 10 seconden. Verder heeft de Meitu een 118 punts gezichtsherkenningstechnologie.


De klant plaatst zijn of haar gezicht in het apparaat en sluit de ogen. Het gezicht moet hierbij goed gereinigd zijn en totaal vrij van enige crèmes, oliën en dergelijke. Er wordt vervolgens een foto van het gezicht gemaakt, waarbij gebruik wordt gemaakt van 5 soorten lichtstralen.

- Zonlicht.
- UV-licht.
- Kruislings gepolariseerd licht: hier wordt een polarisatiefilter gebruikt waarmee de inkomende lichtstralen worden beperkt tot één enkel polarisatievlak (denk hierbij aan de polaroid bril).
- Parallel gepolariseerd licht: dezelfde techniek als hierboven, maar de lichtstralen worden op een parallelle wijze gefilterd.
- Wood’s licht: een bundel van stralend licht door middel van een kwiklamp. Het licht dringt door tot in de reticulaire dermis (netvormige laag van de lederhuid) en wordt gebruikt voor de diagnose van pigmentair en metabole ziektes en schimmelinfecties.

Deze verschillende soorten licht kunnen een nauwkeurige observatie doen op o.a.:

- De textuur van de huid en de grootte van de poriën.
- Eerste rimpels en fijne lijntjes.
- Couperose (zelfs wanneer deze niet met het blote oog zichtbaar is).
- Pigmentatie en de diepte en kenmerken daarvan.
- Acne en het risico op acne.

Je voelt overigens bij het maken van de foto helemaal niets. Vrijwel direct na het maken van de foto is er een huiddiagnose bekend die handig in de cloud kan worden opgeslagen en door de huidprofessional met u kan worden gedeeld.


Vele huidaandoeningen beginnen in de diepere huidlagen. Daar zijn ze (nog) niet zichtbaar. Het mooie van de Meitu huidscan is dat deze de onderliggende huidaandoeningen in een zeer vroegtijdig stadium detecteert, waardoor wij al met behandelingen kunnen beginnen nog voor de huidaandoening zichtbaar is. Ook huidproblemen die al met het blote oog zichtbaar zijn, worden met de huidscan van Meitu nog beter vastgelegd en gediagnosticeerd. Hierdoor kunnen wij de behandeling perfect op ieder probleem aanpassen. Tevens kan er een goede aanbeveling worden gedaan voor te gebruiken huidverzorgingsproducten aan de hand van de diagnoseresultaten.
Maak een afspraak