Dermaplaning

Dermaplaning is een populaire manuele exfoliatietechniek die uit Amerika afkomstig is. Tijdens de behandeling wordt je huid behandeld met een speciaal steriel chirurgisch mesje. Dat klinkt misschien eng, maar dat is het helemaal niet. Het mesje wordt namelijk niet gebruikt om mee te snijden, maar om over je huid te schrapen. Hierdoor worden kleine donshaartjes, dode huidcellen en vuil van je gezicht verwijderd. Het resultaat is een zachte, gladde huid met een mooie glow! Je huid voelt na de behandeling superzacht aan. Ook je make-up ziet er prachtig uit na dermaplaning omdat je huid mooi egaal is. Tenslotte zorgt deze behandeling ook nog eens voor een betere opname van actieve werkstoffen in je huid, waardoor het effect van aanvullende behandeling en het gebruik van thuisproducten nog mooier is. Het is een absoluut veilige en betrouwbare behandeling.
- Verwijdert dode huidcellen en donshaartjes.
- Verfijnt optisch fijne lijntjes.
- Actieve ingrediënten worden tot 60 % beter in de huid opgenomen.
- Make - up blijft mooier zitter en ziet er egaler uit.
- Geschikt voor bijna iedere huid en huidtype.


Nee, je haartjes groeien niet donkerder terug. Je donshaartjes die verwijderd zijn, groeien gewoon op dezelfde manier terug met dezelfde kleur. Tijdens de behandeling wordt de structuur van je haarfollikel (haarzakje) niet veranderd. Kleur- en structuurverandering kunnen alleen ontstaan onder invloed van medicijnen en hormonen. Soms kan het optisch lijken alsof je donshaartjes donkerder terugkomen. Dat komt doordat je huid iets lichter is geworden na dermaplaning. De laag dode huidcellen, donshaartjes en vuil gaven je huid voor de behandeling een grauwere aanblik en die is nu verdwenen.


Nee, je haartjes groeien niet dikker terug. Omdat je haartjes aan de oppervlakte worden afgesneden, heeft een de behandeling geen invloed op je DNA of de groei van de haartjes in je haarfollikels. Dat kan alleen gebeuren onder invloed van medicijnen en hormonen.Voor de behandeling liepen je donshaartjes uit in een smalle punt, waardoor ze dunner en zachter aanvoelden. Als je haartjes na dermaplaning weer beginnen te groeien, verschijnt het middelste deel van het haartje aan de oppervlakte met een stompe rand. Daardoor lijkt het alsof het haar dikker terugkomt, maar dat is niet zo. Als het haartje weer volledig is terug gegroeid na vier tot zes weken, voelt het weer precies hetzelfde als voorheen.


Het mooie aan dermaplaning is dat je meteen resultaat ziet. Je huid heeft een gezonde glans en teint, voelt zijdezacht aan en fijne lijntjes zijn minder goed zichtbaar. Een bijkomstig voordeel is dat je make-up mooier en gelijkmatiger kunt aanbrengen en dat het langer blijft zitten. Je kunt dit resultaat behouden door de behandeling regelmatig te herhalen en thuis goede huidverzorging te gebruiken.
Maak een afspraak