Cosmetische Bindweefselmassage

Het menselijk lichaam bestaat voor het grootste deel uit bindweefsel, dat in het gehele lichaam voorkomt. Cosmetische bindweefselmassage is een massage van het bindweefsel van het gelaat, hals en decolleté. De bindweefselmassage stimuleert de aanmaak van fibroblasten en de huiddoorbloeding. Hierdoor verbetert de conditie van de huid. Bindweefselmassage is geschikt voor vrijwel alle huidtypen, ook voor de dunne, gevoelige en couperose huid en wordt toegepast bij acne, littekens, huidveroudering, verslapte huid en rimpelvorming. Het herstelt de conditie van de huid waardoor deze er weer beter uit gaat zien.
Cupping is ook een techniek die toegepast wordt tijdens de cosmetische bindweefselmassage. Hierbij wordt gebruik gemaakt van siliconen cups.

Cupping is een eeuwenoude methode vanuit het oosten. De siliconen cups worden gebruikt om toxines van de spieren vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken en de bloedsomloop te verbeteren.
Doordat we vier centimeter in het weefsel gaan zorgen we ervoor dat giftstoffen vrijkomen, we activeren het lymfesysteem, heffen blokkades op, activeren een betere doorstroming in de aders, slagaders en de haarvaten.
Door de trekkracht die de cup biedt, zorgt de zuigkracht ervoor dat er vermindering van pijn is en daardoor een beter gevoel ontstaat.

Onze huid bevat collageen, dit is een eiwitsubstantie die onze huid stevigheid geeft en welke een vocht opnemende werking en functie heeft.
Vanaf je 25ste verliest onze huid ieder jaar zo’n 1% van het totale collageen. Wanneer we de huid te veel blootstellen aan de zon, versnellen we dit afbraakproces.


- Anti-aging van binnenuit
- Activeert de aanmaak van collageen
- Geeft een liftend effect
- Verbetering van de stofwisseling
- Maakt verklevingen los
- Stimuleert de doorbloeding en het verjongen van de huid
- Verbeterd en verzacht littekenweefsel
- Verbetert de huidskleur en textuur
Maak een afspraak